Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μελιτζάνες με παρμεζάνα



Μελιτζάνες παρμεζάνα, γνωστό και αγαπημένο το φαγάκι μας σήμερα!  Σηκώνει πολλές παραλλαγές και στη σύσταση και στα τυράκια του, γίνεται γρήγορα και το απολαμβάνει όλη η οικογένεια.  Αναμφισβήτητα η μελιτζάνα είναι το πιο όμορφο λαχανικό του καλοκαιριού!

Πάμε να το δούμε;



Υλικά

3 κ. σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ. σ. ξύδι κόκκινο
2 κ. σ. ζάχαρη
800 γρ. κονκασέ ντομάτας (2 συσκευασίες)
θυμάρι, αλάτι και πιπέρι


6 μεγάλες μελιτζάνες σε λεπτές φέτες

400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή ανάμεικτη με μοτσαρέλα
λίγος βασιλικός ψιλοκομμένος




Εκτέλεση


Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις αφήνουμε για 30 λεπτά σε αλατισμένο νερό και μετά τις στραγγίζουμε καλά  και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή τις ψήνουμε, αφού τις αλείψουμε με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο, σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο  στους 170 βαθμούς σε αέρα μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και γυαλίζουμε μέσα το σκόρδο (μην μας αρπάξει), το θυμάρι, το φασκόμηλο και αφού βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, το ξύδι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει όμορφα.

Σε μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ, ρίχνουμε λίγη σάλτσα στον πάτο του,  τοποθετούμε δύο στρώσεις μελιτζάνας, περιχύνουμε με  σάλτσα και σκορπίζουμε από πάνω μερικά φυλλαράκια βασιλικού, λίγη μοτσαρέλα και παρμεζάνα, συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση μελιτζάνες, σάλτσα και τυριά και τελειώνουμε με μία τελευταία δόση σάλτσας. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 40 λεπτά.  Λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο και τελειώσουμε το ψήσιμο σκορπίζουμε μια χούφτα  τυράκι τριμμένο ακόμα και μερικά φυλλαράκια βασιλικού.



Σερβίρουμε αφού αφήσουμε το φαγάκι μας να ηρεμήσει λίγο για να μπορούμε να κόψουμε κομμάτια.

*Αν θέλουμε και με βάση το τι έχουμε στο σπίτι μας, μπορούμε να βάλουμε και κολοκύθια σε φέτες ή να το κάνουμε μόνο με κολοκύθια και θα μπορούσαμε να βάλουμε αντί για τα τυράκια αυτά κάποιο άλλο μαλακό τυράκι αλλά του πηγαίνουν πολύ τα συγκεκριμένα.



Καλή όρεξη! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!