Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ρεβυθοσαλάτα με κάλε, ρόκα, φέτα και παντζάρια



Το καλοκαίρι πλησιάζει και έχουμε αρχίσει - οι μεγάλοι τουλάχιστον - του σπιτιού, να το ρίχνουμε στη "βοσκή", κοινώς περισσότερες σαλάτες αλλά πιο εμπλουτισμένες και με διάφορα παντρέματα υλικών. Αν δεν τις βαρεθώ κι αυτές, θα τις βλέπετε συχνά-πυκνά μέσα στο μπλογκ. Ωρα να κόψω τις μεγάλες γουρουνιές του χειμώνα, θα συνεχίσω βέβαια κανονικά τα μαγειρέματα αλλά πρέπει να περιορίσω μου φαίνεται τις ποσότητες γιατί καήκαμε...χιχιχιχιχιχι!

Μία από αυτές λοιπόν τις σαλάτες  είναι και η σημερινή μας, απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε έτοιμα βρασμένα όσπρια στην κατάψυξη και να μας περιμένουν για αξιοποίηση. Ετσι τα έχουμε σε πρώτη ζήτηση και δεν περιμένουμε φουσκώματα, μουλιάσματα και τα σχετικά για να κάνουμε κάτι τέτοιο. 

* Λάβετε υπόψη την περίεργη γεύση της ρόκας, είναι πιπεροκαρυδάτη με ελαφριά πικράδα, αν δεν σας αρέσει, μειώστε την ή αντικαταστήστε με άλλο σαλατικό.



Υλικά

4 παντζάρια βρασμένα ή ψημένα χωρίς φύλλα
3 φλ. ρεβύθια βρασμένα έτοιμα
2 φλ. ρόκα χοντροκομμένη
2 φλ. κάλε χοντροκομμένο (βάλτε λόλα αν δεν βρείτε)
150 γρ. φέτα σε κυβάκια


Για το ντρέσιγκ

5 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. μουστάρδα ντιζόν
1 κ. σ. ξύδι 
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι και φρεσκοσπασμένο πιπέρι


Εκτέλεση 

Βράζουμε ή ψήνουμε τα παντζάρια μας μέχρι να μαλακώσουν.  Αν τα βράσουμε, τα στραγγίζουμε καλά, αν τα ψήσουμε τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον 1 ώρα και αφού τα τσεκάρουμε ότι μαλάκωσαν, τα αποσύρουμε. Εγώ τα προτιμώ γενικώς ψητά γιατί δεν έχουν την γνωστή νερουλίλα.   Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μπωλ ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας, χτυπάμε τα υλικά του ντρέσιγκ και περιχύνουμε από πάνω.




Σερβίρουμε κατά προτίμηση με φρεσκοτριμμένα πιπέρια.  Θα σήκωνε νομίζω και κάτι σε ψαρικό αλλά δεν είχα και δεν έβαλα αυτή τη φορά.

Γίνεται και χωρίς κάλε ή ρόκα, βάλτε απλά λόλα σαλάτα.  Η φέτα θα μπορούσε να είναι άλλο τυράκι της αρεσκείας μας, αλλά όχι τα συνηθισμένα κίτρινα της πίτσας, γραβιέρα, πεκορίνο ή κατσικίσιο νομίζω θα της πηγαίνει πολύ. Γενικώς παίζουμε κατά βούληση.

Τώρα μου ήρθε, άνετα θα μπορούσαμε να βάλουμε κολοκύθα ψητή στη θέση του παντζαριού. Τα σούπερ μάρκετς πουλάνε αυτές τις μικρούλες και είναι πεντανόστιμες. Την άλλη φορά με κολοκύθα λοιπόν!



Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!