Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Πατατοσαλάτα με ρέγγα




Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!

Μία φανταστική πατατοσαλάτα έχουμε σήμερα με φιλέτο καπνιστής ρέγγας που την απογειώνει και ξεφεύγουμε από τις κλασσικές πατατοσαλάτες (που καθόλου δεν μας χαλάνε βεβαίως-βεβαίως!).

Είναι τόσο νόστιμη που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ακόμα και μέσα σε σάντουιτς.

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ρεγγοσαλάτα αλλά θα προσέξουμε πάρα πολύ το αλάτι γενικά.

Γενικώς σηκώνει ότι παραλλαγή θέλουμε ανάλογα με τα γούστα μας.


Υλικά

5 μεγάλες βρασμένες πατάτες σε χοντρά κομμάτια
200 γρ. φιλέτο καπνιστής ρέγγας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο όσο θέλω
1/2 φλ. άνιθος ψιλοκομμένος
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2 κ. σ. μαγιονέζα και 2 κ. σ. μουστάρδα


*Μπορούμε να βάλουμε  ακόμα αν θέλουμε  κάπαρη, ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα, αβγά σφιχτά, ψιλοκομμένο μαϊντανό αλλά δεν έβαλα τίποτα από αυτά.  Επίσης και από τα τελευταία υλικά, παίζουμε με βάση το τι μας αρέσει αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ ωραία η σαλάτα έτσι.


Εκτέλεση

 
Βράζουμε  για 15 λεπτά τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, τις τρυπάμε  με πηρούνι να δούμε αν έχουν μαλακώσει μέχρι μέσα, τις βγάζουμε  και  τις αφήνουμε να μισοκρυώσουν.

Τις κόβουμε  έτσι όπως θέλουμε να τις βρίσκουμε  στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε  απαλά τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τη ρέγγα για να μη μας διαλυθεί εντελώς.

Στολίζουμε με ψιλοκομμένο άνιθο και φρέσκο κρεμμυδάκια, φετούλες από κρεμμύδι και ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί .


 

Καλή όρεξη!

2 σχόλια:

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!