Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Κουνουπίδι τηγανητό


 
Καλημέρα!

Ενα ορεκτικούλι που το έφτιαχνε η μαμά μου πριν πολλά χρόνια και που μάλλον το γνωρίζετε όλοι σε διάφορες παραλλαγές, σίγουρα πολύ νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του.  Επίσης είναι ένας τρόπος για να καταφέρουμε κάποιους τυχόν δύστροπους με αυτό το λαχανικούλι για να το φάνε. Γενικώς έτσι ακόμα και αυτοί που δεν το τρώνε σαλάτα, το συμπαθούν....κρίνοντας τουλάχιστον από τους δικούς μου γνωστούς και φίλους.


Υλικά

1 κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες 
ζεματισμένο και καλά στραγγισμένο

1 κουτάκι μπύρας 
1 κ. σ. κάρυ ή πάπρικα ή και τα δύο μαζί
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του



Εκτέλεση

Αν οι φουντίτσες του κουνουπιδιού μας είναι μεγαλούτσικες, τις κόβουμε κάθετα στη μέση για να έχουμε πιο μικρά κομμάτια.
 


 
Σε ένα μπωλ ενώνουμε την μπύρα με το κάρυ και την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να έχουμε ένα χυλό μέτριο, ούτε νερουλό αλλά ούτε και πηχτό πολύ.

Ανακατεύουμε τα υλικά του χυλού και βυθίζουμε μέσα τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού μας.

Κάνουμε βαθύ τηγάνισμα, σε ένα κατσαρολάκι καλύτερα, βουτάμε λίγα-λίγα τα μπουκετάκια και τα βγάζουμε σε κουζινόχαρτο για να απορροφήσει την πολύ λαδίλα του.

Αν θέλουμε σερβίρουμε με  αυτή τη ρεμουλάντ ή με ντιπάκι από γιαουρτοσκόρδιον.
 



Καλή όρεξη!


4 σχόλια:

  1. Και η δικιλα μου μανούλα το έφτιαχνε!Υπέροχο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνω να βρω τη συνταγή που κόβω το κουνουπίδι χονδρές φέτες κάθετα προς το κοτσάνι συν κάρυ ψήνω σε σχαροτηγανο Ωμως τη άλλο ? Δεν θυμάμαι Αν ξερεται στηλτε το για μένα Ευχαριστώ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παλιά ευτιαχνα το κουνουπίδι με κάρυ κομμένο φέτες κάθετες στο κοτσάνι σεσχαροτηγανο όμως έχω ξεχάσει τις λεπτομέρειες οποίος τις θυμάται ας μου τις στηλει παρακαλώ Ευχαριστώ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!