Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Μενεμένη (Μενεμέν) ή Αβγά σε σάλτσα ντομάτας και πιπεριές



Οπως και να το πεις, σημασία έχει να το φας!
Πλάκα-πλάκα πολλοί από εμάς μπορεί ήδη να το έχουμε φτιάξει και ίσως δεν ξέραμε ότι έχει τούρκικη ή πολίτικη, ότι προτιμάτε, καταγωγή.
Μία ακόμα νόστιμη και εύκολη πρόταση για τα αβγουλάκια μας, που μπορούμε να τα αφήσουμε σαν μάτια ή να τα κάνουμε στραπατσάδα. Οποιος αντέχει, βάζει και καυτερό. Επίσης του πάει και η πράσινη πιπεριά, δεν είχα και έβαλα μόνο Φλωρίνης.
Είχα γιαουρτοσκόρδιον στο ψυγείο, οπότε ψιλόκοψα λίγο πράσινο κρεμμυδάκι και πασπάλισα με σουμάκ για εφέ και γεύση, και συνοδέψαμε με αυτό. Απίθανη γεύση! Κάντε τα!


Υλικά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες
2 κονκασέ ντομάτας (το ένα με ψιλοκομμένη ντομάτα)
1/4 κ. γλ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
λίγος ξερός δυόσμος ή φρέσκος ψιλοκομμένος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 αβγά
Εκτέλεση
Στο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρω το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτω το κονκασέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το δυόσμο και τον μαϊντανό (κρατάω λίγο για το τέλος).


Μόλις μελώσει η σάλτσα μας και δεν έχει υγρά, σπάω  μέσα τα αβγά με προσοχή, σβήνω το μάτι, κλείνω το καπάκι και αφήνω για 10 λεπτά να ψηθούν τα αβγά.




Είμαστε έτοιμοι!


Αν δεν θέλουμε τα αβγά μάτια, τα σκορπίζουμε να γίνουν στραπατσάδα μέσα στο τηγάνι.  Επίσης ωραίο είναι όταν διαλύουμε το ασπράδι του αβγού μόνο στη σάλτσα και αφήνουμε άθικτο τον κρόκο.


Εύκολο και πεντανόστιμο, διαλέξτε παραλλαγή και φτιάξτε το!
Καλό απόγευμα!

2 σχόλια:

  1. καγιανάς με αλλα λογια . Κι'μενα αρει να μενει ο κροκος και να ειναι ζουμερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα!!! ο καλυτερος μεζες για τσιπουρο ειναι!! εμεις το λεμε στραπατσάδα!! οικονομικο φαγακι και νοστιμοοτι πρεπει γαι τιςμερες που βαριομαστε ναμαγειρεψουμε η δν εχουμε χρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!