Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Cookies με βρώμη και σοκολάτα


Τα συγκεκριμένα τα μέτρησα με φλυτζάνες μεγάλες (χωράνε 300 ml νερό), οπότε κι εσείς αν θελήσετε να τα φτιάξετε ακολουθήστε τέτοια μέτρηση για να μην μπερδευτούμε.

Υλικά

1 φλ. μαργαρίνη λιωμένη
1 φλ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
1 αβγό
2 κ. γλ. vanilla extract
1 2/3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
3/4 κ. γλ. σόδα
1/2 κ. γλ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 κ. γλ. κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φάκελος σταγόνες σοκολάτα γάλακτος
1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και μόλις κρεμώσει, ρίχνουμε το αβγό που το έχουμε χτυπήσει ελαφρά, τα αρώματα όλα και τελευταίο το αλεύρι κοσκινισμένο, τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας.

Δεν βάζουμε μίξερ, με το χέρι ανακατεύουμε. Η σοκολάτα είναι προαιρετική.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουταλιά-κουταλιά τα cookies. Απλώνουν λίγο, για αυτό μην τα στριμώξετε. Ψήνουμε για 12 λεπτά ακριβώς , βγάζουμε από το φούρνο αμέσως και αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.



Επειδή η πρώτη δόση πέρασε σε 10 λεπτά στη σφαίρα της αιωνιότητας, έγινε και δεύτερη αλλά με τα διπλά υλικά.  Η μισή ψήθηκε σαν cookies και στην υπόλοιπη πρόσθεσα τριμένο μήλο (1) και τσίμπησα λίγο το baking powder, έψησα για 15 λεπτά  και βγήκαν ωραιότατα μάφινς με βρώμη και μήλο, νόστιμα και μαλακά από τα οποία θα πάρουν και στο σχολείο αύριο! Τους άρεσαν πολύ και είναι μια καλή λύση για να καταναλώσουν λίγη βρώμη που κάνει καλό!

Το ξέρατε εσείς (εγώ όχι), ότι η βρώμη, τα κόκκινα φασόλια και τα μαυρομάτικα φασόλια είναι οι ιδανικές πηγές διαλυτών φυτικών ινών που μπορούν να μειώσουν έως και 20% την αυξημένη χοληστερίνη? Μιλώντας πάντα για την καθημερινή μας διατροφή....και όχι για υπερβολές στις ποσότητες κλπ. Το διάβασα σε ένα ένθετο που είχε θέμα την χοληστερίνη και εντυπωσιάστηκα!

Ασχετο ...αλλά να μη σας το πω? χαχαχχα!!!

Αυτά τα ωραία για σήμερα!

Καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες !

Σας χρωστάω και κέρασμα γιατί έχουμε κι εμείς έναν!

8 σχόλια:

  1. Όμορφα και υγιεινά ....καλή εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα τελευταία άρχισα και εγώ να χρησιμοποιώ νιφάδες βρώμης σε γλυκά και μας αρέσει πολύ! Φαίνονται και τα δυο νοστιμότατα! Καλή εβδομάδα και περιμένουμε κέρασμα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το χεράκι που κρατάει το γλυκάκι, είναι πιο γλυκό από το μαφινάκι:)
    Καλή βδομάδα Εφάκι μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και νόστιμα και υγιεινά!! Εφουλίνιο μου με τα ωραία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πεντανόστημα !!!!
    ...και η βρόμη βοηθάει τη γυναίκα μου να κατεβάζει γάλα, που θηλάζει το μπέμπη μας. Ευχαριστούμε πολύ!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γεια σου εφη μου μολις εκανα τα μπισκοτα και εγιναν θεϊκα μαλιστα τα δικα μου δεν ξερω πως εγιναν μαλακα σαν κουκιες δεν μπορω να τα περιγραψω ευχαριστω γιατην συνταγη συνεχισε την καλη δουλεια μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Oταν λέτε 1 2/3 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. εννοειται 1 φλυτζανι + 2/3 φλυτζανι αλευρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εννοώ 1 φλυτζάνι και 2/3 ακόμα. Καλή Ανάσταση με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!