Η προηγούμενη σάλτσα μήλου έγινε με αφορμή μία υπέροχη συνταγή που πέρασε από μπροστά μου και με τρέλανε!
Τρουφάκια με σάλτσα μήλου, μπισκότο και αρώματα αγαπημένα και με επικάλυψη λευκής σοκολάτας.....κόλαση???? Εκτός από κόλαση είναι και πανεύκολα και γρήγορα!
Υλικά
1 φλ. σάλτσα μήλου
170 γρ. τυρί κρέμα
3 πακέτα μπισκότα τριμμένα (έβαλα κανέλας τα ...γνωστά, 550 γρ.)
2 1/2 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
2 πλάκες λευκής κουβερτούρας για την επικάλυψη (400 γρ.)
Εκτέλεση
Το καλό με αυτή τη συνταγούλα είναι ότι μπορεί να γίνει σε 3 φάσεις με την ησυχία μας. Πρώτα κάνουμε τη σάλτσα μήλου, μετά το μείγμα για τα τρουφάκια και το αφήνουμε ψυγείο και τελευταία στιγμή όταν θέλουμε, λιώνουμε τη σοκολάτα.
Αλλη μία επισήμανση, νομίζω ότι δεν πρέπει (γνώμη μου) να πειραματιστούμε με άλλη σοκολάτα, δεν μου φαίνεται ότι ταιριάζει, θέλει λευκή κουβερτούρα. Συγγνώμη για το "σοκολάτα" στη λευκή, από συνήθεια το βλέπετε...χιχιχιιχιι!
Το καλό με αυτή τη συνταγούλα είναι ότι μπορεί να γίνει σε 3 φάσεις με την ησυχία μας. Πρώτα κάνουμε τη σάλτσα μήλου, μετά το μείγμα για τα τρουφάκια και το αφήνουμε ψυγείο και τελευταία στιγμή όταν θέλουμε, λιώνουμε τη σοκολάτα.
Αλλη μία επισήμανση, νομίζω ότι δεν πρέπει (γνώμη μου) να πειραματιστούμε με άλλη σοκολάτα, δεν μου φαίνεται ότι ταιριάζει, θέλει λευκή κουβερτούρα. Συγγνώμη για το "σοκολάτα" στη λευκή, από συνήθεια το βλέπετε...χιχιχιιχιι!
Σε ένα μπωλ ενώνουμε την σάλτσα μήλου με το τυρί κρέμα, προσθέτουμε κανέλα και μοσχοκάρυδο και τα τριμμένα μπισκότα και αφού τα ενώσουμε καλά, πλάθουμε τρουφάκια και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο αρκετά για να σφίξει. Μη δω κανένα να μασουλάει...είπαμε, θα βάλουμε κουβερτούρα.... σας βλέπω!
Αν θέλουμε βάζουμε όποια σκέτα μπισκοτάκια έχουμε και τα ενισχύουμε με σκόνη κανέλας από μόνοι μας.
Παίρνουμε τα τρουφάκια ένα-ένα και με ένα καλαμάκι ή με κουταλάκι, τα βουτάμε στην κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Την αφήνουμε λίγο να σταθεί και μετά βουτάμε μέσα τα τρουφάκια. Μη φάτε τη σοκολάτα, είπαμε, περνάμε μέσα τα τρουφάκια...δεν θα φτάσει έτσι όπως κάνετε....
Απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί να σφίξει η σοκολάτα και να κρυώσουν σχετικά και μετά τα τοποθετούμε στα τρουφοχαρτάκια ...απαραίτητη προϋπόθεση να προλάβουμε...στο δικό μας σπίτι δεν παίζει αυτό το σενάριο...χααχαχαχαχαχαχ!! Μπωλάκια, πηρουνάκια και γενικώς κλαπατσίμπαλα που χρησιμοποιήσαμε τα δίνουμε για γλύψιμο στην ομήγυρη..... ;-)
Προσωπικά δεν θα σας πω πως είναι, θα σας πω μόνο να μπείτε αμέσως στην κουζίνα να τα φτιάξετε!!! Ξεφεύγουν από την κλασσική νοοτροπία του "τρουφακίου" και η λευκή σοκολάτα τα αγκαλιάζει τέλεια! Την άλλη εβδομάδα έχουμε γενέθλια στο σπίτι και θα είναι το κέρασμά μας στο σχολείο. Θα τα κάνω cake pops! Επειδή οι γεύσεις του μήλου και της κανέλας είναι οικείες στα πιτσιρίκια, νομίζω ότι θα τα λατρέψουν.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή από το Mother Thyme